Utejobb

Idag stod det utearbete på schemat. Vår granne, som vi arrenderar en del betesmark av, tyckte att det var dags att så om vallen i sommarhagarna vi arrenderar, så vi började morgonen med att plocka ner elrep och stängselstolpar. Nästa sommar kommer vi inte ha några sommarbeteshagar utan det blir för hästarna att äta hö eller ensilage hela sommaren. Men en sommar ska de väl väl klara det - vi får tänka på att det förhoppningsvis blir mycket bättre gräs i sommarhagarna om två år när de är nysådda.

Sedan hann jag med lite trädgårdsstädning och så blev det lite snickrat på ett vindskydd som vi håller på med i en av våra vinterhagar. Runt samma lilla hage ska stängslet också ordnas till och det ska bli nytt elrep. Ja, en snabb tur till Alingsås blev det också när vi insåg att skarvarna som behövs till elrepet var slut i förrådet. När vi ändå åkte så behövdes det några säckar eldningspellets och lite andra småsaker. Andra åker till kläd- och inredningsbutiker och shoppar på helgerna. Själv hamnar jag oftast på Jem & Fix och Jordnära (en sån där butik som har allt från brädor till djurfoder, tvättmaskiner och blommor. Allt utom mat typ.) Så också idag. 

De sista äpplena skulle jag också ha hunnit med, men hade ingen tom korg kvar och stegen hade maken för att ta sig upp på taket på nya vindskyddet så äpplena sitter fortfarande kvar. Får se om de kommer ner i morgon om det inte regnar. De har ju lovat lite regn här i morgon. Fast för min del får solen gärna fortsätta skina, även om det är väldigt torrt i markerna.

Kvar på fotobordet står en massa fint som jag skulle hunnit fotografera till nätbutiken. Men det får helt enkelt bli en annan dag!

Önskar er en fortsatt fin lördagkväll!
Pernilla


Kommentarer