Och plötsligt kom sommaren

I förra veckan fyllde jag år. Och det snöade. I och för sig bara lite och väldigt tidigt på morgonen, men ändå. Jag tror aldrig det har hänt förut. Snö den 11 maj. 

Men idag kom sommaren. Jobbar hemma på torsdagarna och tänkte i morse att jag skulle klippa gräset efter lunch. Det blev inte så mycket med det. Termometern visade 27 grader och det blev lite väl varmt i solen. Fick i alla fall klippt lite nu senare på eftermiddagen. Och så blev rensning av rabatter påbörjad. 

Förra året blev det nästan inget alls gjort åt trädgården. Jag tycker om fina trädgårdar. Skulle gärna vilja ha en sån där välskött en med stora perennrabatter. Och jag skulle vilja odla egna grönsaker. Samtidigt inser jag att jag nog faktiskt inte har tid. Massor av jobb, ett gäng hästar i stallet, ett stort hus och gård till det. Ibland tänker jag att jag ska ta bort alla rabatter, men gräsmattor kräver ju också skötsel. Hur tänker du? Hinner du med trädgården eller är det som här att kriskålen tar över mer och mer? Har du några bra tips på hur man får trädgården så där lättskött att den nästan fixar sig själv?
/Pernilla
 
Så här fint blommade Kungsängsliljorna för en dryg vecka sedan. De är såå söta de små rutiga blommorna. Jag har kämpat i flera år för att få dem att trivas och nu verkar de sprida sig. Jag hoppas på massor!
Nu är de i alla fall överblommade för i år. Underbart är kort.

Kommentarer