Avslutningstider

Första halvan av juni är en intensiv tid. När man, som jag, jobbar i skolvärlden är det så mycket som ska ordnas under de där dagarna och plötsligt sitter man där på 9:ornas avslutningsmiddag och undrar om det verkligen inte är fler dagar kvar på terminen. Det känns lika overkligt varje gång. 

Nu återstår bara det där sista ihopsamlandet innan det är dags för semester. I år innebär det mycket städning och flytt inom skolan. Hela dagen idag har vi röjt och röjt. Och i morgon ska jag flytta ett helt förråd. Jag hoppas att jag hinner klart, annars blir det en stunds jobbande även på onsdag. Ja, och sedan är det ju bara att gå hem och fortsätta här hemma. Brukar alltid drabbas av den stora städmanin när vårterminen är slut. Likadant varje år. 

I trädgården blommar pionerna nu. Ja, den röda på bilden föll faktiskt senare på eftermiddagen när jag fotat. De röda är alltid först med att slå ut. De rosa kommer lagom till midsommar i år - lite senare än vanligt men det är ju inte så dumt med pioner till midsommarbuketten.


Kommentarer