Bullet Journal


Jag gillar listor. Ganska länge - i flera år faktiskt - har jag haft en almanacka med en sida för varje dag där jag skrivit dagens göra-lista. Problemet har varit att få överblick över veckan, månaden, året och allt det där andra som det inte finns plats för i en vanlig almanacka. 

Jag har försökt att ha sammanställningar och lite mer långsiktiga planer i datorn. Det har inte fungerat. Jag får inte den överblick som jag känner att jag vill ha när jag måste leta på flera ställen. Jag ville hitta ett sätt att ha det samlat. Så i höstas började jag fundera på om man kunde använda en vanlig skrivbok. Tillbaka till att göra sin egen kalender - det gjorde jag alltid när jag var yngre - och samtidigt ge plats för veckoplaneringen, översikterna. Och så började jag testa mig fram. 

Efter ett tag trillade jag över en sida om Bullet Journal. Och där var ju min kalender så som jag tänkt mig att den skulle vara. Nu experimenterar jag fortfarande och känner mig för vad jag behöver ha med i min kalender. Så den ser lite olika ut varje vecka. Och byggs på allt eftersom.
På bilden här ovanför ser du hur mitt veckouppslag såg ut för måndag till torsdag i vecka 24. 

Lät det inressant så googla "Bullet Journal" eller sök på Pinterest eller Facebook så får du massor av idéer och inspiration. Jag kommer också fortsätta att skriva om Bullet Journal, struktur och mål framöver - det är något jag jobbar med mycket själv just nu. Mina mål för Juli månad håller på att ta form och kommer få en egen sida i min kalender.

Kommentarer