Vikten av att backa ifrån

Jag gick på kurs i akvarellmålning under några år. En sak som vår kursledare ständigt påminde om var vikten av att "backa ifrån", det vill säga att då och då gå en bit ifrån sin målning för att se hela bilden. Det blir så lätt att man sitter där och pillar i detaljer när man målar. Antingen får en detalj för stort fokus eller också gör ens pillande att det faktiskt förstör hela bilden. Därför är det viktigt att ta ett steg tillbaka och titta på hela bilden man har framför sig. Då ser man vad som behöver göras och vad man inte behöver lägga mer fokus på.

Det där rådet gäller egentligen allt man gör. Vare sig det handlar om att måla tavlor, inreda ett hus, jobbet, familjen eller ens eget liv. Att kunna backa ifrån och stå på lite avstånd gör att man ser hela bilden. Men det är inte alltid så lätt. Och ibland glömmer vi av det och fastnar i små detaljer. Men oj, så viktigt det är!

Ta dig tiden idag att backa ifrån och se hela bilden. Vad har du åstadkommit så här långt? Vad behöver förändras? Vad kan du känna dig nöjd med? Hur ska du gå vidare? Själv jobbar jag med det här extra mycket just nu. Behöver du också hjälp för att komma vidare? Då kan jag tipsa om den här sidan: http://dorro.se/. Här har jag hittat mycket tips under våren. 


.

Kommentarer