Midsommarutflykt i vackra Västergötland

Eftersom vi har lite svårt att åka bort någon längre tid från djuren på gården försöker vi att åka på dagsutflykter i stället.

På midsommardagen blev det en tur lite norrut. Vi började dagen vid Silverfallen utanför Lerdala. Nu var det lite ont om vatten - jag hade läst på lite i förväg och fallen torkar ut under sommarmånaderna - men det var helt klar sevärt ändå. Och vi planerar att åka tillbaka någon gång i höst. 
Bild från Silverfallen utanför Lerdala

På många ställen kring vandringsstigen blommade rosorna.
Från Silverfallen åkte vi vidare mot Varnhem. Här har vi varit många gånger, och den här gången gick i inte in i klosterområdet utan vidare upp mot den nya utställningen kring Kata gård. Mycket intressant utställning om de gamla kristna gravarna från vikingatiden som man hittat här.
Varnhems klosterkyrka
I det här huset visas den nya utställningen kring Kata gård, Varnhem
Efter lite eftermiddagsfika i Klosterkaféet bar det hemåt igen. På vägen hem stannade vi till vid Hornborga naturrum. Här hade vi aldrig varit förut. Inte så många tranor vid den här tiden på året förstås, men sevärt ändå i blåsten.


Ett sista stopp blev det vid Gudhems klosterruin. Ni som läst böckerna om Arn känner säkert till att det är här som Cecilia får gå i kloster.


Gudhems kloster
En liten lagom dagsutflykt. Och i området finns förstås ännu mer att se för den som är intresserad av kultur och natur med många vackra vägar - både för bil, cykel och vandring - flera naturreservat och mycket annat. 
Kommentarer