Perfekta läget för en arbetsplats?

Morgonens utsikt från arbetsrummet.
Om någon vecka ska vi byta arbetslag och arbetsrum på skolan där jag jobbar. Det innebär att jag kommer få ett nytt skrivbord. Och när 10-12 personer ska komma överens om var man ska sitta är det inte alltid helt enkelt. Någon vill sitta nära en vägg, någon vill ha nära till sina hyllor, någon vill se dörren och så vidare. Själv reser jag mig gärna för att hämta pärmar. Jag har inga problem med att sitta med ryggen åt dörren. Men mitt stora önskemål är jag att få sitta så att jag kan se ut genom ett fönster. 

Jag har prövat massor med gånger genom åren att ha skrivbordet mot en vägg. Det går inte. Det slutar alltid med att jag sitter någon annanstans och jobbar. Någonstans där jag kan ser ut. Här hemma har jag skrivbordet mitt framför fönstret med utsikt över hästhagarna. Där blir jag kreativ och kan jobba.

Vi har ännu inte riktigt bestämt vilken arbetsplats som var och en ska ha på jobbet. Men jag hoppas och tror att ingen annan vill sitta där jag ser MIN plats: Långt ifrån hyllorna, lite inklämt och med ryggen mot dörren, men med utsikt över skolgården som just där har gräsmatta, träd och bänkar. 
Jag vet att om jag sitter där kommer jag att trivas.

Vad är viktigt för dig när du arbetar? Var trivs du bäst?


Kommentarer