Torrt, torrare, torrast...
Idag har vi 29 grader varmt. Igen. Varje dag nu väntar vi på regn. Och har gjort länge. Vi har inte fått något regn sedan valborgsmässohelgen, värmen kom några dagar senare. Allt är gulbränt. Till och med stora buskar börjar sloka i värmen och av bristen på vatten. Och även om vi har egen brunn så vågar vi inte vattna i någon större utsträckning. Tänk om det fortsätter vara torka hela sommaren och vattnet tar slut. Vad gör vi då?

Beteshagarna som hästarna skulle gå i hela sommaren är gula och sönderbrända. Inte mycket näring i sönderbränt gräs så vi stödmatar med hö. Och hoppas. Det börjar bli riktigt bekymmersamt. Funderar nästan varje dag på hur det ska gå med grovfoder till hösten om inte regnet kommer snart. Förra året var det väldigt ont om grovfoder på grund av att det var kallt så inget växte. Nu torkar det bort. På de åkrar som bönderna slagit blir det ingen återväxt eftersom det är så torrt. Och vi som inte har eget gräs är beroende av att bönderna runt omkring får in så pass att de har att sälja. Just nu ser det väldigt dystert ut. Det här är en del av livet på landet. Den mindre roliga delen. Att vara utlämnad till vädret som man inte kan styra över.

I morgon säger prognosen att det kan komma en liten skvätt regn. Dock behöver det komma mycket mer än så för att det ska göra någon som helst nytta. Minst 100 mm skulle jag tro. I år hoppas vi på en riktigt regnig midsommar...

Kommentarer